Tänään onkin ollut hektinen päivä. Ensin aamulla pähkäiltiin hakuporukan kanssa pidetäänkö treenejä, kun mittari näytti 12 astetta pakkasta. Päätettiin siirtää treenejä tunnilla eteenpäin, ja mittari näytti lähdettäessä enää -8 C. Ajettiin kohti Sipoon Savijärveä, kunnes heräsi pelko että olin lähtöhässäkässä unohtanut nakit kotiin, pysähdys bussipysäkille ja asian toteaminen, että näin tosiaan oli käynyt... Eikun kurvaaminen Nikkilän S-markettiin pilkkihaalarit päällä (oli tosi mukava asu kauppareissua varten) ostamaan verilettuja paketti ja takaisin matkaan. Treenit meni Remun osalta jo tosi hyvin, otettiin sille lyhyitä viistoja ja niin että koira näki kokoajan mihin maalimies putosi. Tälläkertaa meni kaikkien ukkojen luokse eikä murissut ja haukkunut enää ollenkaan vaan haki nakit häntä heiluen. Eli saatiin siitä kivaa Remun mielestä. Ronja alkuun vähän intoili, meinasi lähteä seuraavalle ukolle, mihin sen lähetin, mutta sain kutsuttua takaisin ja ensimmäiselle ukolle, joka oli umpparissa eli pressun alla piilossa, sitä piti vähän siksakilla etsiä, mutta sen jälkeen meni hyvin. Minnan Inka-tyttö oli mukana ja oli Ronjan viimeinen "ukko" ja tosi hienosti meni sekä koiralta, haukkui ja söi nakit nätisti ja hyvin meni myös maalimies-Inkalta! :)

Treenien jälkeen lähdettiin suunnistamaan kohti Hyvinkäätä ja siellä koirakylpylä Aptusta. Meillä oli pieniä vaikeuksia löytää perille, mutta onneksi en luottanut Eniron karttasivuilta kirjoittamiini ohjeisiin vaan jatkoin sitkeästi eteenpäin, niin Hyvinkään liittymäkin löytyi. Oltiin viisi vaille kaksi perillä kun kahdelta alkoi uinnit..

Mukana oli 10 koiraa, Ronja ja Remu-perrot, muutama portugeesia ja loput barbetteja, aikuisia taisi olla 4 kpl ja loput 6 pentuja.. Pennut kävi ensin polskimassa, onneksi siellä oli uittaja auttamassa, Remu ei muuten olisi mennyt ollenkaan veteen. Ramppi oli vähän pelottava ja se väkisin kiskoi itsensä ylös reunaa pitkin, mutta takaisin altaaseen ja pari kertaa edestakaisin herra ui.. Lopun matkaa uikin jo ihan itse, muuten oli avustaja kokoajan pitämässä kiinni koirasta. Kaikki kävi uimassa, toiset paremmalla menestyksellä ja toiset vähän vähemmän paremmalla.

Reissu maksoi kahdesta koirasta 15 euroa, eli ei paha ja yhdestä koirasta 10 euroa. Hintaan ainakin meillä kuului kahvit ja pullat sekä paikkojen esittely. Päästiin katsomaan myös hoitolan puolta joka olikin yhtä paikkaa lukuunottamatta ihan täysi. Ulkotiloissa oli joku virkakoira hoidossa.. Ihan kivat tilat siellä oli, mutta kyllä silti itse veisin koirani jonkun tutun luokse hoitoon, kuin hoitolaan.. No osa hoidokeista sai kaikenlaisia hoitoja, kuten hierontaa, uintia yms suolahuonehoitoja hoitojaksonsa aikana, eli varmaan ihan mukavaa myös hoidokilla.. :)

Alla sitten kuvia uimareista..

1298642.jpg

Remua pelotti eka kosketus veteen uinnin muodossa.. Raukka yritti tulla tota reunaa ylös ja onnistuikin kerran.. Vaikka uittaja sanoi ettei se onnistu.. :)

1298644.jpg

Vähän meni kamera huuruun, mutta kyllä tostakin jotain selvää saa..

1298647.jpg

En saanut yhtään kierimiskuvaa, mutta tähän mattoon piti sitten loput karvat kuivata..

1298648.jpg

Siinä se taitaa juuri nousta kierimästä.. Mun kamera on jo niin vanha ettei se pysy enää mukana..

1298649.jpg

Sitten oli Ronjan vuoro, se olisi uinut vaikka kuinka kauan pallon perässä.. Ja haki muutkin lelut, mitä toiset ei hakeneet..

1298650.jpg

Miten niin pallohullu?? :)

1298651.jpg

Rasseli-barbetin uintinäytös..

1298654.jpg

Allas ei ensivaikutelmana näyttänyt isolta, mutta kyllähän siinä oli pituutta riittävästi..

1298656.jpg

1298695.jpg

Ensin noudetaan ja sitten tuodaan..

1298696.jpg

Tätä lelua Ronja kävi muutamaan otteeseen noutamassa kun sitä ei muut hakeneet, mutta se näkyikin kivasti toisin kuin harmaa neliön muotoinen muovinen lelu..

1298698.jpg

Rampit oli altaan kummassakin päässä x2, mistä oli tosi helppo nousta ja mennä altaaseen. Pakko oli avustajan auttaa Ronja ekaa kertaa altaaseen, kun ei tajunnut ideaa miten sinne mennään, mutta sittenhän se olikin jo lasten leikkiä..

Kiitos barbet-porukoille, että saatiin tulla mukaan, meillä oli hauskaa, tai no Remusta en oo ihan varma.. :)