Eilen lauantaina lähdettiin matkaan seiskan jälkeen, ensin haettiin Annina ja sitten Raimo matkanvarrelta ja suunnattiin kohti Lahtea. Annina esitti molemmat turriaiset ja molemmat saivat EH:n mihin olin tosi tyytyväinen.

Tuomari oli Remusta tätä mieltä; Vielä hyvin nuoren ja ilmavan kuvan antava uros. Rungon tulee vielä kehittyä. Hyvä koko. Hyvänmallinen pää. Sopiva otsapenger. Hieman vaaleat silmät. Oikeankokoiset korvat. Hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset edessä ja takana. Vielä pehmeyttä selässä. Sopiva luusto. Riittävä karvapeite. Liikkuu hyvin ja taitavasti esitetty.

Ja Ronjasta tätä mieltä; Erinomainen tyyppi ja koko mutta tulisi olla jäntevämmässä kunnossa. Ei ole tänään edukseen kun selkä pettää. (Tähän oli sanonut Anninalle, että olisi erin arvoinen koira mutta sillä on "rullaava selkä") Hyvänmallinen pää, keskiruskeat silmät. Hyvä kaula, suora olkavarsi. Hyvä runko. Riittävät takakulmaukset. Sopiva luusto. Riittävä karva. Normaalit liikkeet. Luonne ok.

Kiitos Annina esityksistä ja Raimo valokuvauksesta!

Käytiin vielä Ronjan kanssa Anninalla karvurissa ja hän leikkasi vielä otukselta karvat pois.

 

Tänään (sunnuntai) aamulla lähdettiin Ronjan kanssa kohti Lohjaa ja BH-koetta. Mammaa jännitti niiiiiiin paljon ja jo ennen lähtöä kulautin kauranversouutteet naamarista alas ja heti perille päästyämme uuden satsin, mutta ei se vaikuttanut odotetulla tavalla. Ilmoittauduin ja pöydällä oli luita mistä piti valita yksi ja ne oli numeroituja ja niinhän siinä kävi että oltiin eka pari. Ehkä onneksi näin, koska kaikki pääsivät läpi ja jos tuomari olisi nähnyt muut suoritukset niin meillä ei olisi ollut mitään toiveita.. No olisihan se sitten nopeasti ohi kun ollaan ekana parina.

Aloitettiin paikallamakuusta ja sekin vähän jännitti, että miten se laskee koiran intoa, haukutin sitä ensin että se vähän nousisi. Vein koiran paikallemakuuseen ja Ronja meni tosi hienosti maahan yhdellä käskyllä ja jätin sen siihen. Ihan loppuvaiheessa oli noussut istumaan, mutta se ei kuulemma vaikuttanut pisteisiin, koska tuomari antoi siitä erinomaisen. Hihnaseuraaminen meni todella hyvin, mutta se irtiseuraaminen, heti kun irrotin hihnan niin mun pään sisällä tapahtui jotain ja siitä se sitten lähti.. Ihmisryhmässä Ronja rupesi poukkoilemaan ja säikkymään niitä ihmisiä, ja kun lähdettiin liikkeelle niin alussa sain sen vielä mukaan, mutta lähes koko matkan rouva haahuili mun takana ja kerran jäi jopa haistelemaan.. Uudella käskyllä sain sen mukaan ja menin itsekin jo ihan sekaisin askelissa mutta päästiin loppuun asti. Sitten tuli jäävät liikeet ja eka meni hyvin, mutta maahanmenossa jäi istumaan, luoksetulo oli ripeä, mutta eteentulossa jäi vinoon ja onneksi tuli sitten hyvin sivulle. Sitten jäätiinkin jännittämään tuomarin kommentteja, tuomari nätisti sanoi kun ensin oli kehunut ekan koiran suoritusta, että tässä olikin sitten ihan erilainen pari.. :) Sanoi että rimaa hipoen kun alimmat läpipisteet on 42, saatiin 43! Mutta onneksi sillä ei ole väliä, vaan hyväksytty on HYVÄKSYTTY!

Kaupunki osuus olikin sitten ihan nakkijuttu, pyöräilijät, rullaluistelijat, sauvakävelijät, lastenvaunut ja häiriökoira ei saanut minkäänlaista reaktiota Ronjassa kuten ajattelinkin eikä kytkettynäkään kiinnittänyt ympärillä pörrääviin ihmisiin ja koiraan mitään huomiota, eli myös kaupunkiosuus oli HYVÄKSYTTY! Ja näin ollen saatiin sitten tunnus BH ja hieno pinssi.. Huoh.. Ja JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

 

Kuvia tulee myöhemmin..