Ronja itse..

Ronja on ihan huippu tyyppi. Tuntuu mitä vanhemmaksi neiti tulee sitä enemmän siihen rakastuu ja ihastuu. Ronja on luonteeltaan herkkä, mutta myös hyvinkin topakka. Se ei anna kenen tahansa hyppiä nenilleen, vaan pistää helposti muut ruotuun. Ronja on sivustatarkkailija, ensin katsotaan kauempaa ja pikkuhiljaa mennään mukaan varsinkin jos on kysymys vieraista koirista, suin päin se ei koskaan ryntää vieraiden koirien luokse. Vesiäistreffit on asia erikseen. Ihmiset on Ronjan mielestä ihania jos ne antaa herkkuja ja rapsuttaa juuri niin kauan kuin neiti haluaa. Yksi työkavereistani on Ronjan mielestä pelottava miespuolinen ihminen, jota ei arvaa lähestyä ellei hänellä sitten ole jotain ihan älyhyvää herkkua, ja sekin haetaan venyttäen itsensä piiiitkäääksi, jotta pääsee tarvittaessa pakoon. Muuten nykyään hyväksyy melkein kaikki ihmiset. Kotia vartioidaan sen verran jos pihaan tulee vieraita, ne täytyy ehdottomasti haukkua ja näinollen ilmoittaa isäntäväelle, että pihapiirissä outoja ihmisiä.

Ronja on kotioloissa hyvin rauhallinen ja hiljainen. Yleensä nukkuu päivät pitkät, mutta lenkille lähdetään kyllä mielellään. Kun lähdetään treenaamaan joko tottista tai hakua, niin neiti saa jostain virtaa sen verran paljon, että haukkuu hullunlailla ja tekee töitä todella innoissaan. Eli juuri sellainen kuin vesikoiran kuuluukin olla, kotona rauhallinen, mutta töitä tehdään 110%:n teholla. Haku onkin Ronjan laji, siitä se tykkää ylikaiken vaikka mamma meinasikin lopettaa treenaamisen oman motivaationpuutteen vuoksi. Onneksi mut puhuttiin ympäri ja mukana ollaan taas oltu viime pääsiäisestä lähtien. Neiti on ihan PRO tässä lajissa, se vaan loksahti sille heti ekasta kerrasta että mitä pitää tehdä. Ohjaaja on välillä vaan vähän hukassa, mutta onneksi se ei vaikuta koiraan mitenkään. Ronja on haukkuva hakukoira, eli jää maalimiehen luokse haukkumaan kunnes ohjaaja ehtii perille.

Nyt Ronjalla on pentue, jossa on 9 pienokaista, 5 tyttöä ja 4 poikaa. Tämä on Ronjan ensimmäinen pentue ja myös viimeinen, koska aion leikkauttaa neidin, kunnes imetys loppuu ja nisät palautuu ennalleen. Ronja on ollut ihan mielettömän hyvä myös mammana, hoiti synnytyksen kuin vettä vaan itse, kasvattaja joutui avustamaan neljän ensimmäisen kanssa, mutta loppujen kanssa Ronja ei enää avustajaa tarvinnut. Ronja imettää kaikki itse, kukaan pentu ei ole saanut lisämaitoa, ja Ronja myös pitää pesän puhtaana.

Täytyy sanoa että tälläisen koiran saa vain kerran elämässään ja se on Ronja. Ronja on ihan mielettömän ihana yksilö, jota ei kukaan pysty korvaamaan. Vaikkakin meille on tulossa Ronjan pentueesta ruskea urospentu, niin uskon että Ronja tulee aina olemaan ykköskoirani. Remu tulee sitten ihan hyvänä kakkosena perässä.. :)

702938.jpg